«Έχει καταντήσει αηδία η υποχρεωτικότητα», λέει η γιατρός που συνελήφθη για εικονικό εμβολιασμό

Αρνείται τις κατηγορίες η 75χρονη γιατρός-πλαστικός χειρουργός, η οποία συνελήφθη μαζί με άλλες δύο γυναίκες για το συμβάν του εικονικού εμβολιασμού στο ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μιλώντας στον Alpha η ίδια ισχυρίστηκε πως εμβολιαζόταν με τη β’ δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό – «κάναμε το εμβόλιό μας κανονικά» – αλλά κάποιος προέβη σε καταγγελία «ότι δεν το κάναμε».

Η 75χρονη υποστήριξε, επίσης, ότι δεν εκδόθηκε πλαστό πιστοποιητικό, προσθέτοντας, επιπλέον, πως δεν είναι κατά των εμβολίων, αν και «αυτό το πράγμα με την υποχρεωτικότητα έχει καταντήσει αηδία».

Οι τρεις γυναίκες – η 75χρονη ιατρός, η γραμματέας της και η αρμόδια για τον εμβολιασμό τους νοσηλεύτρια – συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Τη θέση τους φαίνεται να δυσκολεύει, σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό, που θα εξετάσει η ΕΛ.ΑΣ..

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του για το συμβάν, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε τα εξής:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις Ελληνίδες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Πηγή: newsbeast.gr