Δραματική η κατάσταση στη Σερβία – Σχεδόν 7.000 νέα κρούσματα!

Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 6.842 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ κατέληξαν 37 ασθενείς. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ σε ημερήσια κρούσματα και θανάτους.

Από σήμερα και για διάστημα δέκα ημερών ισχύουν νέα μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης της νόσου Covid-19. Έτσι, περιορίζεται μέχρι τις 18:00 η ώρα η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, ψυχαγωγίας, διασκέδασης, τυχερών παιγνίων όπως επίσης των θεάτρων και των κινηματογράφων. Τα καταστήματα τροφίμων, τα εμπορικά και τα φαρμακεία θα λειτουργούν μέχρι τις 9:00 η ώρα το βράδυ, με την υποχρέωση να τηρείται ο περιορισμός στον αριθμό των πελατών που θα εξυπηρετούνται ταυτόχρονα, με την η αναλογία: ένας πελάτης ανά τέσσερα τετραγωνικά μέτρα εμβαδού.

Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να περιοριστεί στους 50 ο αριθμός των επιβατών στα λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας και για τον λόγο αυτό στο Βελιγράδι, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας, ο στόλος θα αυξηθεί κατά 230 οχήματα τις ώρες αιχμής και τα δρομολόγια θα είναι συχνότερα. Περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών δεν υπάρχουν, ωστόσο επιβάλλεται η απαγόρευση συναθροίσεων πέραν τον τεσσάρων ατόμων και η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε σημεία όπου ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος, όπως και η τήρηση των αποστάσεων.

Πηγή: usay.gr