Δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ερντογάν: Προτιμότερος για πρόεδρος ο Εκρέμ Ιμάμογλου!

Παρόλο που η κυβέρνηση της Τουρκίας επιμένει πως δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εκλογών, το κλίμα στην χώρα συνεχίζει να θυμίζει έντονα προεκλογική περίοδο, με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων να προκαλούν «πονοκέφαλο» στον Ερντογάν.

Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Eurasia Reseearch, εάν διεξάγονταν κοινοβουλευτικές εκλογές σήμερα στην Τουρκία, μόνο τέσσερα πολιτικά κόμματα θα ξεπερνούσαν το εκλογικό όριο του 10% και πρόεδρος θα ήταν ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολής Εκρέμ Ιμάμογλου!

Η δημοσκόπηση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 2.460 ατόμων σε όλη την Τουρκία μεταξύ 20 και 23 Μαΐου. Η εταιρεία Eurasia Research παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα προτείνοντας διαφορετικά σενάρια στους συμμετέχοντες στην έρευνα και ρωτώντας τους πώς θα ψήφιζαν σε κάθε ένα από αυτά.

Στο πρώτο σενάριο προκύπτει η δημοτικότητα μεμονωμένων κομμάτων σε περίπτωση που πραγματοποιούνται τώρα βουλευτικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα συγκέντρωνε μόνο το 34,49 % των ψήφων, ενώ το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν ενισχυμένο με 30,65 % των ψήφων.

Πηγή: mononews.gr