Δήμαρχος Ύδρας: Γι’ αυτόν τον λόγο μήνυσα την Ολλανδή δημοσιογράφο

Τον λόγο για τον οποίο μήνυσε την Ολλανδή δημοσιογράφο εξήγησε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, υποστηρίζοντας πως η γυναίκα αυτή “αρέσκεται στη διαστρέβλωση και παραποίηση στοιχειών για τη δημιουργία ανθελληνικών εντυπώσεων”.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ απασχόλησε τη δημοσιότητα έπειτα από την φραστική επίθεση που εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ολλανδό ομόλογό του. Λίγα 24ωρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο δήμαρχος Ύδρας, όπου διαμένει η Ολλανδή δημοσιογράφος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Κουκουδάκης αναφέρθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε η δημοσιογράφος, λέγοντας ότι “η κυρία αυτή καταφέρθηκε με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εις βάρος των Υδραίων. Μας είπε ακροδεξιούς, μας αποκάλεσε ξενοφοβικούς και εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι είναι και στο αίμα μας η ρατσιστική συμπεριφορά… Η κυρία φιλοξενείται στο νησί και διατηρεί σπίτι τουλάχιστον 40 χρόνια, τη θεωρούμε κομμάτι της κοινωνίας μας…”, τόνισε.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ύδρας υπογράμμισε πως “αν κάποιος ανατρέξει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook θα δει ότι φιλοξενεί απόψεις άλλων ανθρώπων που αποκαλούν τη χώρα μας φασιστική, ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταναστών, και προσφύγων, και τα σχετικά. Επίσης μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη τον περασμένο Μάρτιο όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο νησί μας και υπήρχε ένα πρόβλημα με τους πολίτες τρίτων χωρών που δεν διέθεταν ΑΜΚΑ, και ο δήμος μας ζήτησε να δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα να επιταχυνθεί η διαδικασία -ώστε αυτοί οι άνθρωποι για να πάρουν προσωπικό ΑΜΚΑ και να εμβολιαστούν μαζί με εμάς- υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, και με διαστρεβλωμένα στοιχεία και απόψεις προκάλεσε τη δημοσίευση δυσφημιστικών άρθρων στο εξωτερικό με τάση να λέει ότι κάνουμε διακρίσεις κλπ, κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο”.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Ολλανδή δημοσιογράφος “είπε ότι στην Ύδρα έχουμε ψηφίσει 50% Χρυσή Αυγή. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές, η ΧΑ πήρε μόλις 2,86% δηλαδή 47 ψήφους με τα δεδομένα του μικρού μας εκλογικού σώματος”. “Και μόλις άκουσε για τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος της βγήκε πάλι στον ίδιο σταθμό και το ανακάλεσε και ζήτησε συγγνώμη, όμως απ’ ό,τι φαίνεται αρέσκεται στη διαστρέβλωση και παραποίηση στοιχειών για τη δημιουργία ανθελληνικών εντυπώσεων. Αυτή είναι η άποψή μου”, είπε ο δήμαρχος Ύδρας.

Πηγή: enikos.gr