Χίος: Ελεύθερος ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς – Μετά το δυστύχημα με την μπασκέτα

Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς που είχε προσαχθεί μετά το τραγικό δυστύχημα με το θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας στη Δασκαλόπετρα.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο η εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος με τον θάνατο 19χρονου στο αθλητικό χώρο.

Προσήχθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας

Ο δήμαρχος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Ομως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Πηγή: iefimerida.gr