Αυτό είναι το υπέρ φλογοβόλο της Ρωσίας που καίει στιγμιαία έξι γήπεδα ποδοσφαίρου [Βίντεο]

Πρόκειται για θερμικούς πυραύλους υπερόπλου με την ονομασία «Ηλιόθερμο» που καίει τα πάντα σε τεράστια έκταση

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα σπάνιο βίντεο από τα νέα νεότευκτα πυραυλικά συστήματα TOS-1A που σκορπίζουν τον όλεθρο και προκαλούν τρόμο. Πρόκειται για τους νέους θερμικούς πυραύλους «Solntsepyok» (το «Ηλιόθερμο») που βασίζεται στη θερμική ενέργεια και καταστρέφει τα πάντα σε τεράστια έκταση. Οι θερμικοί πύραυλοι πυροδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων που κινηματογραφήθηκαν.

Το φοβερό όπλο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα υπερσύγχρονο φλογοβόλο. Πακετάρει 24 θερμοβαρείς πυραύλους, ικανό να εξαφανίσει τα πάντα μέσα σε 40.000 τετραγωνικά μέτρα ή αλλιώς έκταση ίση με έξι γήπεδα ποδοσφαίρου. Τα συστήματα TOS-1A έκαναν σπάνια εμφάνιση κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή Λένιγκραντ της Ρωσίας.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο η ανατροφοδότηση τους γίνεται άμεσα. Ένα βαρύ όχημα που μεταφέρει τους πυραύλους τους φορτώνει στον κινητό εκτοξευτή που έχει τοποθετηθεί σε ένα T-72 που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει κακοτράχαλους μονοπάτια. Τα συστήματα TOS-1A είναι «βαριά φλογοβόλα» μέσω πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων, με θερμικές ρουκέτες 220 mm. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές το επόμενο βήμα είναι να βελτιώσουν το εύρος των πυραύλων που για την ώρα μπορούν να στοχεύσουν σε εμβέλεια 6 χιλιομέτρων.

Πηγή: kontranews.gr