Απίστευτες εικόνες στη Ρωσία: Έπεσε «παγωμένη βροχή» [Εικόνες-Βίντεο]

Στο Βλαδιβοστόκ έγιναν τα πάντα… κρύσταλλο

Στην… κατάψυξη μπήκε η απομακρυσμένη ρωσική πόλη το Σάββατο (21/11), καθώς μετά από μία «συνάντηση» κυκλώνων, έριξε τη λεγόμενη «παγωμένη βροχή».

Σε αυτό το φαινόμενο είναι συνηθισμένοι οι κάτοικοι του Βλαδιβοστόκ, όμως το χθεσινό ήταν το ισχυρότερο των τελευταίων δεκαετιών. Η πτώση της θερμοκρασίας έπεσε ραγδαία και σε συνδυασμό με την παγωμένη βροχή έκαναν τα πάντα κρύσταλλο, με τα ρωσικά Μέσα να αναφέρουν πως ο πάγος δεν έσπαγε ούτε με σφυρί!

Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με 150.000 ανθρώπους να παραμένουν για δεύτερο εικοσιτετράωρο χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ οι πληροφορίες για θανάτους από το κρύο δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί.

Twitter: Jean Suriel

Η παγωμένη βροχή, να σημειώσουμε, συμβαίνει όταν οι σταγόνες βροχής, που πέφτουν από το σύννεφο σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 0°C, παγώνουν όταν έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή άλλα αντικείμενα, σχηματίζοντας πάγο (glaze).

Παράλληλα, αναφέρεται πως η παγωμένη βροχή σχηματίζεται, κυρίως, όταν ένα θερμό μέτωπο μεταφέρεται πάνω από μια περιοχή όπου προηγήθηκε αρκετό κρύο. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που συνέβη στο Βλαδιβοστόκ με τη «συνάντηση» των κυκλώνων.

Πηγή: dokari.gr