Ανησυχητικές προβλέψεις την πορεία της πανδημίας – Στοίχημα ο εμβολιασμός των ανηλίκων

Σοκάρουν και τρομάζουν οι προβλέψεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας έως τα Χριστούγεννα.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας προβλέποντας πως έως τις γιορτές θα νοσήσουν όλα όσα είναι ανεμβολίαστα.

Σε τέσσερις ημέρες λειτουργίας των σχολείων έχουν ήδη εντοπιστεί 1939 κρούσματα σε μαθητές με τους επιστήμονες να εκτιμούν πως οι μολύνσεις σε ανηλίκους ενδέχεται να φθάσουν τις 50.000 .Την ίδια ώρα, έξω από τα σχολεία, είναι καθημερινές οι εικόνες συνωστισμού σαν αυτή με μαθητές που κάνουν τετράωρα μαθήματα αντί για εξάωρα λόγω εκπαιδευτικών κενών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει κλείσει κανένα τμήμα εξ αιτίας κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν νοσήσει οι μισοί και ένας μαθητές.

Σημειώνεται ότι στην ηλικιακή ομάδα 14 έως 24 ετών έχει εμβολιαστεί το 14%, δηλαδή μόνο 50.000 άτομα.

Στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 17, έχουν εμβολιαστεί 90.000 μαθητές, ήτοι το 26,5%.

Χωρίς ιό το καλοκαίρι του 2022

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής θέλησε να δώσει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας πως πιστεύει ότι ο κορωνοϊός το καλοκαίρι του 2022 θα έχε θα εξαφανιστεί.

Το επόμενο βήμα στο μέτωπο της πανδημίας είναι η χορήγηση της 3ης δόσης η οποία μάλιστα θα γίνει με εμβόλια mRNA.

Την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογούνται οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί στους περίπου 20.000 που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Σειρά θα πάρουν οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Τα συνολικά κρούσματα χθες έφθασαν τα 2.322, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359, ενώ έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό άλλοι 42 συνάνθρωποί μας.

Lockdown

Σε καθεστώς μίνι lockdown μπαίνουν από σήμερα Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, και μεχρι την Παρασκευη 24 Σεπτεμβριου .

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Πηγή: megatv.com