Αν δεν πάρει αυτά, που θέλει ο Ερντογάν, θα έχουμε κλιμάκωση των “πιέσεων” στα νησιά

Αν δεν πάρει αυτά, που θέλει ο Ερντογάν, θα έχουμε κλιμάκωση των “πιέσεων” στα νησιά: Λ.Τζούμης στον FOCUS FM – HXHTIKO

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας με “εργαλείο” τους παράνομους μετανάστες, έκρουσε μιλώντας στον FOCUS FM, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Λάμπρος Τζούμης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, εκτίμησε, ότι στις διαπραγματεύσεις του ο Ερντογάν με τους Ευρωπαίους, “αν δεν πάρει αυτά, που θέλει, θα εντείνει την “πίεση” και στα νησιά, όπου είναι δύσκολο να ελέγξεις τις ροές. Αν δεν τα βρουν, το πρόβλημα ίσως γίνει μη διαχειρίσιμο”, τόνισε ο κ.Τζούμης και εξήγησε, ότι “μέσω του Έβρου ασκεί πίεση στην ΕΕ. Είναι οργανωμένο σχέδιο. Είναι η περιοχή, που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυσκολία, γιατί υπάρχει ο φράχτης. Αν πήγαιναν νοτιότερα, θα περνούσαν πιο εύκολα, αλλά έχει επιλεγεί για ψυχολογικούς λόγους”.

Ο κ.Τζούμης τόνισε, ότι ο Ερντογάν θα στείλει γεωτρύπανο σε ελληνική υφαλοκρηπίδα μέσα στο 2020, αν και δεν έχει πει ακριβώς πού. Το έχει όμως προαναγγείλει και θα το κάνει, “για να “σφυγμομετρήσει” τις αντιδράσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ακόμη, ότι η Τουρκία θέλει το εργοστάσιο στο Ακούγιου όχι για ηλεκτρική ενέργεια, αλλά για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. “Ο Ερντογάν έχει στόχο το 2023, στα 100 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, να κάνει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη και να κάτσει στο τραπέζι με Κίνα, Ρωσία και τις μεγάλες δυνάμεις”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Λ.Τζούμη στον FOCUS FM, εδώ:

Πηγή: voicenews.gr