Άγρια δολοφονία οδοντιάτρου: Την στραγγάλισαν και την πέταξαν σε χαράδρα να τη φάνε τα ζώα

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της 62χρονης οδοντιάτρου Ελευθερίας Ραμιώτη από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από μερικά χρόνια.

Η 62χρονη είχε εξαφανισθεί στις αρχές Ιουλίου του 2011 από το Μοναστήρι της Αντίνιτσας όπου είχε διανυκτερεύσει και το πτώμα της βρέθηκε τυχαία από περιπατητή στις 15 Ιουλίου του ίδιου μήνα να έχει κατασπαραχθεί από άγρια ζώα.

Στη συνέχεια από τις έρευνες της Ασφάλειας Λαμίας, μετά από ένα ακριβώς χρόνο, συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δύο άνδρες οδηγοί φορτηγού, που είχαν όμως συστηθεί στην άτυχη γυναίκα ως ψυκτικοί, ηλικίας τότε 31 και 58 ετών, οι οποίοι είχαν επίσης διανυκτερεύσει την επίμαχη νύχτα στο Μοναστήρι της Αντίνιτσας.

Όπως αποδείχτηκε η 62χρονη είχε γνωρίσει τους δολοφόνους της, το προηγούμενο βράδυ, στη Μονή, όπου διανυκτέρευσε. Ο 31χρονος από τα Τρίκαλα και ο 58χρονος από το Αίγιο που διέμενε στην Πάτρα, είχαν ζητήσει και εκείνοι να διανυκτερεύσουν στο Μοναστήρι.

Το πρωί έφυγαν λίγο νωρίτερα από την οδοντίατρο και της έστησαν καρτέρι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Προσποιήθηκαν ότι το αυτοκίνητό τους είχε πάθει ζημιά και της ζήτησαν βοήθεια. Η άτυχη γυναίκα τους αναγνώρισε και σταμάτησε αμέσως για να βοηθήσει τους δύο «ευγενικούς κυρίους» που είχε το προηγούμενο βράδυ στο Μοναστήρι.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας προέκυψε ότι η άτυχη γυναίκα δέθηκε χειροπόδαρα και στραγγαλίστηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε μέσα στη δασική περιοχή, όπου την εγκατέλειψαν για να γίνει βορά στα άγρια ζώα.

Ο άνδρας από τα Τρίκαλα, που είναι σήμερα 38 ετών και κρατούμενος στις Φυλακές της Πάτρας, συνελήφθη πρώτος και μετά από αντιφάσεις είχε ομολογήσει φορτώνοντας το στυγερό έγκλημα στο φίλο του (που είναι και πατέρας έξι παιδιών και κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού), ενώ ο ίδιος κατέθεσε ότι περίμενε στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο σήμερα φαίνεται να αρνούνται τα πάντα και δεν αποδέχονται τις σοβαρές κατηγορίες που σε πρώτο βαθμό επέφεραν την ισόβια κάθειρξη και στους δύο.

Αντίθετα ο αδερφός του θύματος, πρώην δικαστικός λειτουργός, ο οποίος είναι πλέον ιερέας, κατέθεσε με βεβαιότητα ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι οι δολοφόνοι της Ελευθερίας.

Η δίκη αναμένεται να διακοπεί λόγω ωραρίου και θα συνεχιστεί σε ημερομηνία που θα ορίσει η έδρα.

Πηγή: newsbeast.gr